Loading...

Hírek

Nem fizette ki a bírságot az aranyosapáti férfi

 

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. szeptember 18-án Aranyosapátiban vontak intézkedés alá egy 37 éves helyi lakost. A rendőrök megállapították, hogy a férfi az általa korábban elkövetett szabálysértés miatt kiszabott pénzbírságot nem fizette meg, amit a Vásárosnaményi Járásbíróság szabálysértési elzárásra változtatott át. Az egyenruhások a férfit előállították és őrizetbe vették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –

CSERBENHAGYÁS VAJÁN

 

Szabálytalanul kanyarodott le balra egy kereszteződésben 2017. szeptember 12-én 20 óra körül Vaja belterületén egy kerékpárral közlekedő 27 éves helyi férfi.

Az eljárás adatai szerint az alkoholos befolyásoltság alatt álló biciklis kanyarodása közben nem biztosított elhaladási elsőbbséget egy vele szemben haladó személygépkocsinak, amellyel összeütköztek. A baleset következtében a 27 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ütközést követően a gépkocsi sofőrje megállt, beültette a sérültet a járművébe, akit egy darabig elvitt, majd pár utcával lentebb kitett, és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott Rohod irányába. A sértett ezután egy közeli presszóba tért be, ahol elmesélte a történteket, és onnan értesítették a rendőrséget.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a mátészalkai rendőrök másnap azonosították és Vaján elfogták a feltételezett tettest. A jármű vezetőjét, E. Zsolt 23 éves nyírvasvári lakost segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett. Elmondása alapján azért hagyta magára a sérült férfit, mert nagyon megijedt, hogy nincs vezetői engedélye és tartott a rendőrségi eljárástól.

Kiderült ugyanis, hogy a férfit a Nyírbátori Járásbíróság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta, ezért a rendőrök járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

KÉTMILLIÓ ÉRTÉKŰ CIGARETTA VONATON, 25 EZER BICIKLIKERÉKBEN

Különböző trükkökkel próbálkoznak a cigarettacsempészek Eperjeskénél. Például több mint kétmillió forint értékű cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy lezárt tehervagonban, egy kisebb mennyiséget biciklikerékben és több mint száz dobozzal egy nő ruhája alá rejtve. Kétezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök röntgen segítségével Eperjeskénél egy tehervagonban. A csempészáru elrejtésekor a zárat levágták, majd visszaragasztották, hogy érintetlennek tűnjön. Egy másik esetben három kerékpáros férfinál találtak 25 ezer forint értékű cigarettát ugyancsak Eperjeskén, a 29 doboz füstölnivaló a drótszamarak gumiabroncsában lapult. Akadt olyan is, aki 132 doboz cigarettát erősített a testére. A trükköző hölgy azt gondolta, hogy észrevétlen marad a ruházat alá rejtett 120 ezer forint értékű csempészáru. A pénzügyőrök mindhárom esetben lefoglalták a csempészárut és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Mától lehet menni szalonnát sütni az erdőbe

 

Azonnali hatállyal feloldotta a június 20-a óta érvényben lévő tűzgyújtási tilalmat a földművelésügyi miniszter. A miniszter a közleményében azt írta, ennek ellenére az erdőben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak eloltásáról. Az erdőn kívüli területeken és a lakott területeken történő tűzgyújtás esetén is minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a tűz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet és súlyos károkkal járó közvetlen tűzeset forrása lehet.

DERÉKMAGASSÁGIG HEVERTEK A BAROMFITESTEK A SZABOLCSI VÁGÓHÍD PADLÓJÁN

 

Súlyos technológiai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfi vágóhíd működését.

A hatósági ellenőrzés magában foglalta nemcsak a vágóhíd tevékenységének, hanem az ott bérvágatást végző élelmiszer-vállalkozás termékeinek ellenőrzését is. Az eljárás eddig lezárult szakasza során a hatóság összesen több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, illetve emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból. További több mint 100 tonna, selejtként megjelölt hús megsemmisítésére hatósági felügyelet mellett kerül sor.

Súlyos, nem mindennapi technológiai hiányosságokat állapítottak meg a NÉBIH szakemberei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, bérvágással foglalkozó baromfi vágóhídon tartott ellenőrzés során. Az ellenőrök által a helyszínen tapasztalt, kritikus élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő működési körülményeket jellemzi, hogy a fagyasztásra szánt termékeket több napig a folyosón tárolták. A vágószalagról közvetlenül a padozatra hullottak a csirkék, az emberi fogyasztásra szánt szárnyasok testét a földről szedték össze a dolgozók.

Az üzemben és egy másik telephelyen a hűtőkamrákban – selejt felirattal ellátva – több, mint 100 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket tároltak. A selejt és egyéb tárolt termékek további vizsgálata folyamatban van.

A bérvágatást végző vállalkozásnál az eddig lezárult ellenőrzések során további 52 tétel, azaz több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, részben felengedett terméket vontak ki a forgalomból.

A hatóság a kirívó élelmiszer-biztonsági szabályszegések miatt azonnali hatállyal elrendelte az egység tevékenységének felfüggesztését. Az üzem az újbóli működését csak a technológiai hiányosságok kijavítása után kezdhette meg, az emberi fogyasztásra alkalmatlan termékek elszállítása és ártalmatlanítása azonban még több napig eltarthat.

Az eljárás során az érintett vállalkozásokkal szemben együttesen milliós nagyságrendű bírság várható.

A cégek adatai elérhetőek a NÉBIH jogsértésekről tájékoztató oldalán.

Forrás: NÉBIH

IDŐKÖZI POLGÁRMESTER-VÁLASZTÁST TARTANAK VASÁRNAP A SZATMÁRI HERMÁNSZEGEN

Hat jelölt indul a településvezetői tisztségért a vasárnap megtartandó időközi polgármester-választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hermánszegen - közölte a Cégénydányádi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője hétfőn az MTI-vel. Bíró Attiláné elmondta, a voksolást azért kell megtartani a 246 lelkes községben, mert a település vezetője, Badar László (Fidesz-KDNP) júniusban elhunyt.A tisztségért Bakosné Kiss Judit Erzsébet, Katona Barnabásné, Győrfi Erzsébet, Badar Attila és Badar Csaba függetlenként, míg Nagy István Béla a Magyar Munkáspárt jelöltjeként indul.A 228 választásra jogosult hermánszegi reggel hat órától este hét óráig adhatja le voksát a község egyetlen szavazókörében.

-MTI-

KIGYULLADT EGY TÁRSASHÁZ VILLANYÓRA SZEKRÉNYE HÉTFŐN REGGEL SZATMÁRCSEKÉN

 

Kigyulladt egy társasház villanyóra szekrénye hétfőn reggel Szatmárcsekén, a Kölcsey utcában. A tüzet az ott lakóknak sikerült eloltaniuk. A fehérgyarmati hivatásos és a szatmárcsekei önkéntes tűzoltók az izzó, parázsló részeket eltávolították, az épületet átvizsgálták és értesítették az áramszolgáltatót. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Lehasadt egy nagyméretű fa több ága hétfőn délután Nyíregyházán, a Csillag utcában, ahol a gyalogos közlekedést akadályozták. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.

Dóka Imre tű. főhadnagy

megyei szóvivő

ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT BEREG SZÍVE ÜDÜLŐKÖZPONTOT VÁSÁROSNAMÉNYBAN

Átadták az országos vízitúra-hálózat első megállóhelyét a Tiszán Vásárosnaménynál csütörtökön. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke a felújított Bereg Szíve Üdülőközpont átadási ünnepségén elmondta, országosan mintegy 80-90 helyen jönnek létre olyan vízitúra-megállópontok, ahol a vízitúrázókat, valamint a környék kajakos és kenus hobbi- és versenysportolóit fogadhatják. A megállóhelyek hálózatának kialakítására európai uniós forrásból, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében kétmilliárd, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) révén pedig 800 millió forint áll rendelkezésére a konzorciumvezető MKKSZ-nek, de több helyen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázataiból is kezdődhetnek fejlesztések Schmidt Gábor szerint. Attila A program első lépéseként a Felső-Tiszán december 31-ig tizennégy vízitúra-megállóhelyet alakítanak ki. Az MKKSZ elnöke megjegyezte, több helyen a TOP-programból is lehet forrásokat lehívni a különböző megállóhelyek kialakítására és az ezekkel kapcsolatos szolgáltatásfejlesztésekre például a Túr és a Bodrog mentén.

Schmidt Gábor elmondta, jövőre elindul a megállóhelyeket és a vízitúrázást népszerűsítő országos marketingkampány is, mellyel minél több emberrel szeretnék megismertetni a vízi turizmust és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat.  A csaknem 70 millió forint értékű vásárosnaményi beruházás során teljesen megújult a Tisza mellett fekvő egykori úttörőtábor főépülete és az ingatlan gondnoki épülete.

-MTI-

EMBERÖLÉSI KÍSÉRLET KÁNTORJÁNOSIBAN - EGY 13 ÉVES FIÚ SZÚRT

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 13 éves kántorjánosi fiú ellen. A nyomozás adatai szerint a fiatal 2017. szeptember 11-én 22 óra körül Kántorjánosi belterületén előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrt egy 17 éves helyi fiút, aki életveszélyes sérülést szenvedett. A rendőrök a bejelentést követően a feltételezett elkövetőt rövid időn belül lakásán elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták. A fiú beismerő vallomást tett. A rendőrök az elkövetés eszközét egy elhagyatott szántóföldi területen megtalálták és lefoglalták.

A nyomozóhatóság a további eljárást a gyanúsított bűnügyi őrizetbe vétele mellett folytatja.

A KORMÁNY TÁMOGATJA A DOHÁNYTERMESZTŐKET

 

A kormány 2020-ig az eddig megszokott módon továbbra is támogatja a dohánytermesztők munkáját Magyarországon - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a Magyar Dohánytermesztők Országos Szövetsége (Madosz) által szervezett dohánytermesztési nyílt napon pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón.

Nagy István kifejtette, átmeneti nemzeti támogatásként a korábbi, hektáronkénti 600 ezer forint változatlan formában jár a termelőknek. Hozzátette, hogy könnyítésként az eddig feltételként szabott hektáronkénti 1000 munkaóra helyett csak 500 munkaóra bejelentett foglalkoztatási kötelezettséget kell teljesíteniük a termelőknek. A termesztést vállaló gazdák emellett a de minimis (csekély összegű) támogatási formából további 300 ezer forint kiegészítést kaphatnak, így egy hektárra összesen akár 1 millió forintos pénzbeli segítséghez juthatnak.

A következő évek egyik fontos ágazati kérdése a foglalkoztatottak alkalmazása lesz, a szektor szereplőinek azon kell gondolkodniuk, hogyan lehet biztosítani a megfelelő számú munkavállalót a nagy élőmunkát igénylő termesztéshez - fogalmazott Nagy István.

-MTI-

EMLÉKTÁBLÁK „CSONKA-BEREG” ÁLDOZATAI EMLÉKÉRE

 

„Csonka Bereg” településeinek aktív közreműködésével sikeresen befejeződött a Szolyvai Emlékparkbizottság felelős titkára, dr. Dupka György, Gulág-kutató által vezetett kutatócsoport munkája.

Milota, Uszka és Tiszabecs emléktábláinak 2016. november 19-én megtörtént felavatása alkalmával dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő kezdeményezésére a Szolyvai Emlékparkbizottság felvállalta a szovjet megszálló csapatok által területszerzési szándékkal megszállt Csonka Bereg településeiről 1944-1945-ben Szolyvára elhurcolt és a távoli gulág lágerekben meghalt honfitársaink, hadifoglyok és a II. világháborúban elesett hősök emlékének megörökítését.

A Gulág Emlékbizottság támogatásával újabb 23 település 1725 áldozatának nevét örökítik meg emléktáblákon. Kárpát-medence legnagyobb kegyeleti helyén, a Szolyvai Emlékparkban 2017. november 18-án gyászszertartás keretében emlékezhetünk, imádkozhatunk és gyertyát gyújthatunk az áldozatok lelki üdvéért.

A programban résztvevő Falvak Kultúrájáért Alapítvány megköszöni az önkormányzatok, a módosító javaslattevő helytörténészek és családtagok, valamint a helyi sajtó együttműködését, bízik abban, hogy az emléktáblák avatásának híre eljut az érintett családtagokhoz, barátokhoz ismerősökhöz, és a megemlékezésen a beregi települések lehetőségeiknek megfelelően, nagy számban képviseltetik magukat, amelyet alapítványunk a buszos zarándoklat megszervezésével is fokozni kíván. 

 

-HÁROMHATÁR-

Tájékoztatás!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. szeptember 1-től a Központi Orvosi Ügyelet átmenetileg a régi helyére a kórházba költözik.

Dr. Péter Csaba polgármester

1. oldal / 334

Previous Következő
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
REGGELI START (6-10 ÓRÁIG) 6-10-ig Reggeli, délelőtti zenés hírfolyamot hallhatnak, ha minket választanak a reggeli kávé mellé. Óránként a legfrissebb híreket és időjárás jelentést szolgáltatunk. A csillagok állásából megtudhatják tőlünk, mire számíthatnak a nap folyamán. Ha az autójában ülve hallgat minket, akkor bizonyára segítségére leszünk a helyi, megyei közlekedési hírekkel valamint a határhelyzetet is megpróbáljuk majd tolmácsolni a határőr parancsnokság főügyeletesének telefonhívásán keresztü...
LYUKASÓRA (10-12 ÓRÁIG) A Lyukas óra című két órás délelőtti információs magazinműsorunkat hétköznaponként 10-12 között hallhatják. A két órás, könnyed hangvételű műsorban napról-napra friss belföldi, gazdasági, bulvár, életmód, tudományos és érdekes híreket osztunk meg hallgatóinkkal. Ezen kívül alkalmanként hallgatói interaktív játék hangzik el. A műsor vezetője: Demeter Diána.
TURMIX (12-15 ÓRÁIG) 10 órától könnyed ismeretterjesztő magazinműsort hallhatnak, ha ránk hangolnak. A Turmix életmód magazinműsor alatt is a zenéé a főszerep. Ez az 5 óra sem múlhat el hírek és időjárás jelentés nélkül melyekkel óránként jelentkezünk. Hallhatnak fitnesz, szabadidő, utazás és életmódtanácsokat is. Ajánlunk hallgatóinknak különböző kulturális és egyéb programokat. Az interneten található tudományos újdonságokról is szó esik egy-egy filmújdonság bemutatása mellett. És pletykálkodun...
HÁROMTÓL- HATIG (15-18 ÓRÁIG) „Háromtól hatig” egy „könnyen emésztető” magazinműsorral jelentkezünk. Természetesen az óra legfrissebb híreit ekkor is elmondjuk a sporthírekkel és a közlekedési információkkal együtt. Az idő nagy részét a zenéléssel töltjük, de lehetőség szerint sort kerítünk stúdióbeszélgetésekre meghívott közéleti személyiségek részvételével. De ezen túlmenően érdekességeket mutatunk be a nagyvilágból. A rohanó háziasszonyoknak pedig egy rövid és gyorsan elkészíthető vacsoratippel is kedv...