Loading...

EMLÉKTÁBLÁK „CSONKA-BEREG” ÁLDOZATAI EMLÉKÉRE

 

„Csonka Bereg” településeinek aktív közreműködésével sikeresen befejeződött a Szolyvai Emlékparkbizottság felelős titkára, dr. Dupka György, Gulág-kutató által vezetett kutatócsoport munkája.

Milota, Uszka és Tiszabecs emléktábláinak 2016. november 19-én megtörtént felavatása alkalmával dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő kezdeményezésére a Szolyvai Emlékparkbizottság felvállalta a szovjet megszálló csapatok által területszerzési szándékkal megszállt Csonka Bereg településeiről 1944-1945-ben Szolyvára elhurcolt és a távoli gulág lágerekben meghalt honfitársaink, hadifoglyok és a II. világháborúban elesett hősök emlékének megörökítését.

A Gulág Emlékbizottság támogatásával újabb 23 település 1725 áldozatának nevét örökítik meg emléktáblákon. Kárpát-medence legnagyobb kegyeleti helyén, a Szolyvai Emlékparkban 2017. november 18-án gyászszertartás keretében emlékezhetünk, imádkozhatunk és gyertyát gyújthatunk az áldozatok lelki üdvéért.

A programban résztvevő Falvak Kultúrájáért Alapítvány megköszöni az önkormányzatok, a módosító javaslattevő helytörténészek és családtagok, valamint a helyi sajtó együttműködését, bízik abban, hogy az emléktáblák avatásának híre eljut az érintett családtagokhoz, barátokhoz ismerősökhöz, és a megemlékezésen a beregi települések lehetőségeiknek megfelelően, nagy számban képviseltetik magukat, amelyet alapítványunk a buszos zarándoklat megszervezésével is fokozni kíván. 

 

-HÁROMHATÁR-


Vissza
Previous Következő
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
REGGELI START (6-10 ÓRÁIG) 6-10-ig Reggeli, délelőtti zenés hírfolyamot hallhatnak, ha minket választanak a reggeli kávé mellé. Óránként a legfrissebb híreket és időjárás jelentést szolgáltatunk. A csillagok állásából megtudhatják tőlünk, mire számíthatnak a nap folyamán. Ha az autójában ülve hallgat minket, akkor bizonyára segítségére leszünk a helyi, megyei közlekedési hírekkel valamint a határhelyzetet is megpróbáljuk majd tolmácsolni a határőr parancsnokság főügyeletesének telefonhívásán keresztü...
LYUKASÓRA (10-12 ÓRÁIG) A Lyukas óra című két órás délelőtti információs magazinműsorunkat hétköznaponként 10-12 között hallhatják. A két órás, könnyed hangvételű műsorban napról-napra friss belföldi, gazdasági, bulvár, életmód, tudományos és érdekes híreket osztunk meg hallgatóinkkal. Ezen kívül alkalmanként hallgatói interaktív játék hangzik el. A műsor vezetője: Demeter Diána.
TURMIX (12-15 ÓRÁIG) 10 órától könnyed ismeretterjesztő magazinműsort hallhatnak, ha ránk hangolnak. A Turmix életmód magazinműsor alatt is a zenéé a főszerep. Ez az 5 óra sem múlhat el hírek és időjárás jelentés nélkül melyekkel óránként jelentkezünk. Hallhatnak fitnesz, szabadidő, utazás és életmódtanácsokat is. Ajánlunk hallgatóinknak különböző kulturális és egyéb programokat. Az interneten található tudományos újdonságokról is szó esik egy-egy filmújdonság bemutatása mellett. És pletykálkodun...
HÁROMTÓL- HATIG (15-18 ÓRÁIG) „Háromtól hatig” egy „könnyen emésztető” magazinműsorral jelentkezünk. Természetesen az óra legfrissebb híreit ekkor is elmondjuk a sporthírekkel és a közlekedési információkkal együtt. Az idő nagy részét a zenéléssel töltjük, de lehetőség szerint sort kerítünk stúdióbeszélgetésekre meghívott közéleti személyiségek részvételével. De ezen túlmenően érdekességeket mutatunk be a nagyvilágból. A rohanó háziasszonyoknak pedig egy rövid és gyorsan elkészíthető vacsoratippel is kedv...