PÁLYAKEZDŐKET SEGÍTŐ PROJEKT INDUL FEHÉRGYARMATON

Fehérgyarmat Város Önkormányzata támogatást nyert „Esély otthonok kialakítása kapcsolódó szolgáltatások megvalósításával Fehérgyarmaton” címmel.

Olvasson tovább...

MEGÚJUL FEHÉRGYARMAT KÖNYVTÁRA

Fehérgyarmat Város Önkormányzata támogatást nyert „Fehérgyarmati könyvtár tanulást segítő tereinek kialakítása és felújítása” címmel.

Olvasson tovább...

Dietetikus: kevesebb édességre, mogyorófélére és finompékáru van szükség a gyerekek étrendjében

Javult a gyerekek menzai étrendje, de csökkenteni kellene az édességek, a mogyorófélék és a fimopékáruk mennyiségét - mondta Varga Anita, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet dietetikusa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Olvasson tovább...

forrás: FrissMedia.hu

Több mint 4 milliárdos turisztikai fejlesztés megyénkben

Aláírták azt a partnerségi megállapodást, amely alapján egy több mint négymilliárdos turisztikai fejlesztés valósulhat meg két ország bevonásával. A Románia-Magyarország Program keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat vezető partnerségével nyert támogatás keretében megyénkben 18 településen 24 programelem valósul meg, míg a romániai Szatmárnémetiben a helyi múzeum átalakítását érinti a fejlesztés.

Olvasson tovább...

Tovább örülhetnek, akik a nyarat szeretik

Nyáriasan folytatódik a szeptemberi hónap. A sok napsütés mellett enyhe éjszakák lesznek.

 

Olvasson tovább...

Halálra gázoltak egy gyalogost a szabolcsi Rétközberencsen

Halálra gázolt egy gyalogost egy személyautó vasárnap este Rétközberencsen, a cserbenhagyó sofőrt elfogták - közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Olvasson tovább...

Varga Mihály: Kiállították a tízmilliomodik online számlát

Két és fél hónappal július elsejei indulása óta már jubilált is az online számlarendszer, múlt héten beérkezett ugyanis a tízmilliomodik számla az adóhivatalhoz. Az új online rendszer úgy mérhet jelentős csapást a feketegazdaságra, hogy közben a tisztességes vállalkozásoknak könnyebbséget és újabb megrendeléseket is hozhat - tájékoztatta az MTI-t Varga Mihály.

Olvasson tovább...

ITM: Magyarország is a műanyag zacskók betiltását tervezi

Várhatóan szeptember végén hozzák nyilvánosságra azt a jogszabálytervezetet, amelytől a forgalmazott műanyag zacskók jelentős csökkenését várja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM); a szaktárca hosszú távon a műanyag zacskók forgalmazásának teljes tiltását tervezi.

Olvasson tovább...

Még egy hónapig igényelhetik a téli rezsicsökkentést a fával és szénnel fűtők

A fával és szénnel fűtők még egy hónapig, október 15-ig igényelhetik a 12 ezer forint értékű tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentést a kiépített gáz- vagy távhő hálózattal rendelkező települések önkormányzataitól – közölte a Belügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

Olvasson tovább...

Szőke Zoltán (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást Tiszavasváriban

Szőke Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson Tiszavasváriban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város aljegyzője az MTI-vel.

Olvasson tovább...

Már több mint tízezer fiatalnak térítettek vissza nyelvvizsgadíjat

Már több mint tízezer fiatalnak térítette vissza a sikeres nyelvvizsga díját az állam - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Olvasson tovább...

Augusztusban több mint egymilliószor fizettek a SimplePay-en keresztül

Augusztusban a SimplePay fizetési megoldáson keresztül több mint egymilliószor vásároltak online - közölte az MTI-vel a fizetési szolgáltatás fejlesztője, az OTP Mobil csütörtökön. 

Olvasson tovább...

Tanuszoda Tiszavasváriban

Folytatódik a tanuszoda- és tornaterem-fejlesztés, melynek második ütemében 26 településen épül tanuszoda, illetve 20 településen tornaterem, mindezek mellett 8 teljesen új iskola épül, 20 pedig bővül, míg egy iskola teljes rekonstrukción esik át.

Olvasson tovább...