Folyamatosan erősödik a Szép-kártya-felhasználás

A február nem számít itthon erős hónapnak a turizmusban, de idén sok vendég volt a szállodákban, még az elemzőket is meglepte a növekedés. Külföldről is többen jöttek, mint tavaly: elsősorban Németországból, Oroszországból és Izraelből.

A magyar szállodákban és panziókban évek óta egyre több a vendég. A KSH adatai szerint februárban a belföldi turisták csaknem 11 százalékkal töltöttek el itt több éjszakát, mint egy évvel korábban. Közülük egyre többen Szép-kártyával fizetnek.

Könnyid László, a MagyarSZÁLLODÁK és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, a Szép-kártya-felhasználás minden évben erősödik, és ez látszik a februári számok esetében is. Május végén közeledik az a határidő, amikor több milliárd forint lejár a kártyákon, és a belföldi vendégek elkezdik elkölteni ezeket az összegeket – mondta az elnök.

 

Nem csak a magyar családok utaztak többet februárban, a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma is emelkedett, több mint hét százalékkal. Ráadásul a következő hónapokban várhatóan még tovább nő az idegenforgalom, hiszen hamarosan megkezdődik a nyári szezon.

 

 

Vissza